Életmód: Valóban rákot okoz a vörös hús?

Szeretettel köszöntelek a Hagyományos Kínai Orvoslás-egészség- www.wudangshanhu.5mp.eu közösségi

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 190 fő
  • Képek - 151 db
  • Videók - 16 db
  • Blogbejegyzések - 371 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 63 db

Üdvözlettel,

Hagyományos Kínai Orvoslás-egészség- www.wudangshanhu.5mp.eu vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Hagyományos Kínai Orvoslás-egészség- www.wudangshanhu.5mp.eu közösségi

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 190 fő
  • Képek - 151 db
  • Videók - 16 db
  • Blogbejegyzések - 371 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 63 db

Üdvözlettel,

Hagyományos Kínai Orvoslás-egészség- www.wudangshanhu.5mp.eu vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Hagyományos Kínai Orvoslás-egészség- www.wudangshanhu.5mp.eu közösségi

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 190 fő
  • Képek - 151 db
  • Videók - 16 db
  • Blogbejegyzések - 371 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 63 db

Üdvözlettel,

Hagyományos Kínai Orvoslás-egészség- www.wudangshanhu.5mp.eu vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Hagyományos Kínai Orvoslás-egészség- www.wudangshanhu.5mp.eu közösségi

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 190 fő
  • Képek - 151 db
  • Videók - 16 db
  • Blogbejegyzések - 371 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 63 db

Üdvözlettel,

Hagyományos Kínai Orvoslás-egészség- www.wudangshanhu.5mp.eu vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

A brit húsipar és a Rákkutatási Világalap (WCRF) szakértői között régóta folyik a vita a vörös húsok rákkeltő hatásáról. De vajon mi az igazság? Valóban vastagbélrákot okozhat a hústermékek fogyasztása?

 

A WCRF szakértői szerint a finomított vörös húsból készült termékek fogyasztása bizonyíthatóan növeli a béltraktus rákos megbetegedéseinek valószínűségét, ezért a fogyasztóknak azt ajánlják, tartózkodjanak a kolbászok és steakek fogyasztásától. A húsipar szerint azonban a húsok rákkeltő hatása nem bizonyított, ezért felesleges a pánikkeltés.

Az EPIC-Oxford kutatásai szerint a vegetáriánusok körében még némileg gyakrabban is fordul elő a vastagbélrák, mint a húsfogyasztóknál. Ez némileg ellentmond egy másik EPIC kutatásnak, amely szerint a vöröshúsok gyakori fogyasztása mintegy 35 százalékkal növeli a vastagbélrák előfordulásának valószínűségét.

"Az ellentmondás nagyon furcsa, ugyanis az ember azt gondolná, ha a vörös húsok fogyasztása rákot okoz, akkor a vegetáriánusok körében ez a betegség sokkal ritkábban alakul ki: ez azonban koránt sem igaz" - nyilatkozta Tim Key professzor, az oxfordi kutatás epidemiológusa, majd hozzátette: "Valójában mindenki csak találgat, hiszen itt nem olyan egyértelmű a kapcsolat, mint az elhízás és az alkoholfogyasztás esetében, ahol mind a kettő bizonyíthatóan növeli a rákos megbetegedések kialakulásának esélyét."

A WCRF szakértői szerint a 28 000 vegetáriánus részvételével készült kutatás nem lehet referencia értékű, a résztvevők alacsony száma miatt. Emellett hozzátették, hogy ezek a vegetáriánusok kevés tejterméket fogyasztottak, ami egyes feltételezések szerint csökkenti a vastagbélrák kialakulási esélyeit.

"Egyelőre tehát nincs megingathatatlan bizonyíték arra, hogy a vörös húsok fogyasztása rákkeltő hatású-e vagy nem - nyilatkozta Martin Wiseman professzor - Az Egyes kutatások persze meggyőzőek lehetnek, de egymással összevetve őket csak a kérdőjelek maradnak."

A WRCF szakértői ennek ellenére mégis azt ajánlják, szorítsuk vissza a vörös húsfogyasztást heti 500 grammra. "Ennél több vörös hús fogyasztása növelheti a rákos megbetegedések kialakulásának esélyeit" - nyilatkozta Nell Barrie, a Brit Rákkutatási Intézet munkatársa.

Medipress

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu