Életmód: rizstej, zabtej, mandulatej

Szeretettel köszöntelek a Hagyományos Kínai Orvoslás-egészség- www.wudangshanhu.5mp.eu közösségi

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 190 fő
  • Képek - 151 db
  • Videók - 16 db
  • Blogbejegyzések - 371 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 63 db

Üdvözlettel,

Hagyományos Kínai Orvoslás-egészség- www.wudangshanhu.5mp.eu vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Hagyományos Kínai Orvoslás-egészség- www.wudangshanhu.5mp.eu közösségi

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 190 fő
  • Képek - 151 db
  • Videók - 16 db
  • Blogbejegyzések - 371 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 63 db

Üdvözlettel,

Hagyományos Kínai Orvoslás-egészség- www.wudangshanhu.5mp.eu vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Hagyományos Kínai Orvoslás-egészség- www.wudangshanhu.5mp.eu közösségi

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 190 fő
  • Képek - 151 db
  • Videók - 16 db
  • Blogbejegyzések - 371 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 63 db

Üdvözlettel,

Hagyományos Kínai Orvoslás-egészség- www.wudangshanhu.5mp.eu vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Hagyományos Kínai Orvoslás-egészség- www.wudangshanhu.5mp.eu közösségi

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 190 fő
  • Képek - 151 db
  • Videók - 16 db
  • Blogbejegyzések - 371 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 63 db

Üdvözlettel,

Hagyományos Kínai Orvoslás-egészség- www.wudangshanhu.5mp.eu vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Csináld magad: rizstej, zabtej, mandulatej
A gabonatejekért vagyonokat kérnek a boltokban, pedig az előállításuk házilag sem túl bonyolult. Mutatjuk.
Csináld magad: rizstej, zabtej, mandulatejTöbb recept is kering a neten a házi készítésű tejekről, egyrészt sokkal olcsóbbak így, másrészt tényleg csak az kerül bele, amit mi belerakunk. Alapvetően két nagy tábort különböztetünk meg egymástól. A házi tejgyártók egy része összefőzi az alapanyagokat, a másik része pedig a hosszú áztatás híve. Mi abból indultunk ki, hogy az áztatással kevesebb a macera, mint a főzéssel, ezért ilyen recepteket mutatunk.

Rizstej

Hozzávalók:

• 1 pohár barna rizs (ez tápanyagban sokkal gazdagabb, mint a hagyományos rizs, de abból is készíthető)
• 1 liter víz
• 1 csipet só
• 2-3 evőkanál méz vagy sztívia, attól függően, hogy ki mennyire édesen szereti


A rizst mossuk át, majd egy egész napon át áztassuk 1 liter vízben. Az áztatólevet öntsük le, majd öntsük fel nagyjából 1 liter tiszta vízzel. Turmixoljuk addig, ameddig nagyjából homogén masszát nem kapunk, majd az egészet nyomjuk át sűrű szövésű textílián. Ízesítsük sóval és mézzel, majd tegyük hűtőbe. 3-4 napig áll el hűtőben. Használat előtt érdemes felkeverni.
 
Mandulatej

Hozzávalók:

• 20 dkg mandula
• 1 l + 1/2 l víz

A mandulát forró vízbe mártjuk és kipattogtatjuk a héjából, majd felöntjük annyi hideg vízzel, amennyi bőven ellepi, és 12 órán át áztatjuk. Ha ezzel megvagyunk, a magokat leszűrjük, és 1 liter hideg vízzel együtt összeturmixoljuk. Sűrű szövésű anyagon átpasszírozzuk, és hűtőbe tesszük. 2-3 napnál tovább sajnos nem bírja.

Csináld magad: rizstej, zabtej, mandulatejZabtej

Hozzávalók:

• 1 pohár zab
• víz
• só
• méz vagy bármilyen édesítőszer

A zabot megmossuk, majd egy egész napra beáztatjuk vízbe. Másnap leöntjük róla a vizet, és nagyjából 1 liter tiszta vízzel alaposan összeturmixoljuk. A már szokott módon leszűrjük, és egy csipet sóval, valamint 1-2 kanál mézzel ízesítjük.
 
Tipp: A gabonából készült tejek sűrűségét kedvünkre szabályozhatjuk, attól függően, hogy mennyi vizet öntünk hozzá.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu