Szeretettel köszöntelek a Hagyományos Kínai Orvoslás-egészség- www.wudangshanhu.5mp.eu közösségi
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Hagyományos Kínai Orvoslás-egészség- www.wudangshanhu.5mp.eu vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Hagyományos Kínai Orvoslás-egészség- www.wudangshanhu.5mp.eu közösségi
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Hagyományos Kínai Orvoslás-egészség- www.wudangshanhu.5mp.eu vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Hagyományos Kínai Orvoslás-egészség- www.wudangshanhu.5mp.eu közösségi
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Hagyományos Kínai Orvoslás-egészség- www.wudangshanhu.5mp.eu vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Hagyományos Kínai Orvoslás-egészség- www.wudangshanhu.5mp.eu közösségi
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Hagyományos Kínai Orvoslás-egészség- www.wudangshanhu.5mp.eu vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
„Gyorsan bedobok valamit a mikróba”- ez egy
olyan mondat, amit naponta sok ezerszer hallunk a világ minden részén,
és nem csak a háztartásokban, hanem vendéglőkben is, sőt már
meghódította az ipart is, ahol az élelmiszerek előkészítésénél,
sterilizálásnál kivétel nélkül ezt az eljárást használják.
NEM SZABAD MŰANYAG EDÉNYBEN ÉTELT MELEGÍTENI A MIKROHULLÁMÚ
És lassan
átalakul a világ, mert azokat az élelmiszereket és
élelmiszerkészítményeket is, amelyek eddig nem voltak „mikróra
alkalmasak”, átalakították, hogy felhasználásuk során a mikrót elbírják.
De azt hiszem, mindenki számára egyértelmű és nyilvánvaló: annak, hogy
ételeink szinte kivétel nélkül alkalmasak a mikróban való elkészítésre,
nagy ára volt. Ezt az árat a természetes tápanyagok és az élő
tápanyagrészek csökkenésével és ezzel egy időben a kémiai adalékanyagok
részarányának növekedésével kellett megfizetnünk.
E változásokon
túl is van néhány olyan ok, ami a mikró alkalmazásának elhanyagolását
teszi szükségessé, annak ellenére, hogy a hivatalos vélemények szerint a
mikrohullámú sütők által „egészségkárosodás nem léphet fel”. A mikró
minden részletében egyenértékű a hagyományos konyhai főzéssel – mondják a
szakemberek.
Pedig nem is
kell szakembernek lenni ahhoz, hogy az ember meglássa a tűzhelyen
sütött, a gázon sütött vagy a mikróban sütött étel közötti különbséget. A
hagyományos módszerekkel az étel lassan, a kívülről kapott hő hatására
melegszik fel, míg a mikróban a sugárzás behatol az étel belsejébe és
ott fejti ki melegítő hatását. A hő pedig azáltal keletkezik, hogy a
sugárzás az étel molekuláit gyors mozgásba hozza! Így van, hogy a víz
melegszik a mikróban a leggyorsabban és a szilárd struktúrájú anyagok, a
csont, a szálas ételek pedig a leglassabban. Ebből adódik, hogy a
mikróban melegített ételeknél oly gyakori a hőmérsékletkülönbség.
Érdekes, hogy a
mikrók alkalmazása nem volt mindig megengedett. A valamikori
Szovjetunióban 1976-ban egy törvény betiltotta a mikrók árusítását, mert
a vizsgálatok egyértelműen azt mutatták, hogy a mikróban alkalmazott
sugárzás hatására számos táplálékrész, mint például a tojásfehérje vagy a
glükóz stb. természetellenes módon részeikre esnek szét. Az ételek
vitális energiatartalma a mikrózás után 90%-ról 60%-ra esett vissza. A
tejben és a gabonákban új kötések keletkeztek a sugárzás hatására és
ezek szinte kivétel nélkül rákkeltő hatásúak voltak. Ezek a szovjet
kísérletek teljesen azonos eredményt hoztak egy 1973-ban az USA-ban
lefolytatott kísérletsorozattal.
Érdekes módon a nyugati kutatások eredményeire hivatkozva Szovjetunióban a tiltást mégis megszüntették.
A Lausanne-i
ETH Intézetben 1991-ben kutatásokat végeztek, és arra a következtetésre
jutottak, hogy a mikróval kezelt táplálék a vérkép elváltozását okozza.
„Olyan kezdeti állapot kialakulását észleltük, amilyen képet a
közvetlenül rákos megbetegedés előtt állóknál lehet megfigyelni” – írja a
jelentés.
Ezek után
világszerte kísérletek indultak a mikrókkal kapcsolatos kétségek
kivizsgálására. Fritz Albert Popp, kutatásai után határozottan óva int
mindenkit, hogy a mikrót fagyasztott ételek felmelegítésére használja,
mert az élelmiszer celláinak megrongálása ekkor a legnagyobb.
„Kutatásaink szerint a minőségromlás ekkor a legnagyobb, de nem javaslom
húsételek melegítését sem, egyedül a növényi alapanyagokból készült
ételeknél nem tapasztaltunk drasztikus változásokat” – mondja.
Ezeket az
eredményeket a hivatalos oldal nem ismeri el, és ezért nem is
foglalkozik vele. Amivel azonban most már hajlandóak foglalkozni, az a
használót érő sugárzásból adódó károk. Idegkárosodások, krónikus
megbetegedések vagy szürke hályog, ezek a gyakran mikrózók tünetei.
Valamennyi közül a vérrel kevésbé ellátott szervek, így például a szem
van a legtöbb veszélynek kitéve.
Egy biztos, ez
a technika is több bajt okoz, mint amennyi hasznot hajt, azáltal hogy a
benne elkészített ételek az emberek életerejét rabolják el.
Egy Amerikai orvosi intézet (Walter Reed Army Medical Center)
kutatócsoportja nemrég adta közre, hogy
SÜTŐBEN !!!!
CSAKIS KERÁMIAEDÉNYEKET, ILLETVE EDZETT ÜVEGET LEHEt HASZNÁLNI, MERT A MŰANYAG ÉS AZ ÉTELBEN LÉVŐ ZSÍR
KEVEREDÉSE A HŐ HATÁSÁRA EGY DIOXIN NEVŰ ANYAGOT VÁLT KI,
AMI RÁKOT OKOZ, FŐLEG MELLRÁKOT.
A DIOXIN NAGYON MÉRGEZŐ ANYAG, AMI A SEJTEKET TÁMADJA MEG.
AZ ÉTEL TETEJÉRE PEDIG NEM A MŰANYAG EDÉNY FEDELÉT KELL TENNI,
HANEM EGYSZERŰ PAPÍRTÖRÜLKÖZŐT.
(forrás:
http://www.kincseslada.hu/aktualis/content.php?article.144)
MIKROHULLÁM VAGY TISZTÍTOTT VÍZ?
Az alábbi anyagot Ms. Nenah Sylver-től kaptuk, és olyan fontosnak tartjuk, hogy elküldjük nektek.
"Itt
egy tudományosan is elfogadható kísérlet, melyet az unokám végzett el
2006-ban. Ennek során egy víztisztítón átszűrt vizet két részre osztott.
Az egyik részt lábasban, tűzhelyen felforralta. A másik részt
mikrohullámű sütőben forralta fel. Miután lehűlt mindkettő, két azonos
növény locsolására kezdte el használni, hogy megfigyelje, lesz-e
bármilyen különbség a palánták növekedésében, ha az egyiket csak a
hagyományos módon forralt vízzel, a másikat pedig a mikrózott vízzel
locsolja. Úgy gondolta, hogy a mikrohullám megváltoztathatja a víz
energiáját vagy struktúráját. De még ő maga is megdöbbent a kísérlet
eredménye láttán, és azon, hogy mennyire igaza volt."
1.
Egy hetes "palánták" - ugyan mindkét palánta életben van, a mikrózott
vízzel locsolt hervadt és beteges, míg a sima tisztított vizes élénk és
egészséges.
Sok
dolog van a világon, amiről csak később derül ki, hogy egyáltalán nem,
vagy nem úgy kellett volna használni. Ezért fontos, hogy legalább a
figyelmet felhívjuk arra, hogy a mikró megöli az ételben az életet.
(forrás: Nemzeti Hírháló)
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!