Életmód: A gyógyító alma és HKO-s energetikája

Szeretettel köszöntelek a Hagyományos Kínai Orvoslás-egészség- www.wudangshanhu.5mp.eu közösségi

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 190 fő
  • Képek - 151 db
  • Videók - 16 db
  • Blogbejegyzések - 371 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 63 db

Üdvözlettel,

Hagyományos Kínai Orvoslás-egészség- www.wudangshanhu.5mp.eu vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Hagyományos Kínai Orvoslás-egészség- www.wudangshanhu.5mp.eu közösségi

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 190 fő
  • Képek - 151 db
  • Videók - 16 db
  • Blogbejegyzések - 371 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 63 db

Üdvözlettel,

Hagyományos Kínai Orvoslás-egészség- www.wudangshanhu.5mp.eu vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Hagyományos Kínai Orvoslás-egészség- www.wudangshanhu.5mp.eu közösségi

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 190 fő
  • Képek - 151 db
  • Videók - 16 db
  • Blogbejegyzések - 371 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 63 db

Üdvözlettel,

Hagyományos Kínai Orvoslás-egészség- www.wudangshanhu.5mp.eu vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Hagyományos Kínai Orvoslás-egészség- www.wudangshanhu.5mp.eu közösségi

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 190 fő
  • Képek - 151 db
  • Videók - 16 db
  • Blogbejegyzések - 371 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 63 db

Üdvözlettel,

Hagyományos Kínai Orvoslás-egészség- www.wudangshanhu.5mp.eu vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

A gyógyító alma - A legfőbb téli táplálékunk az alma legyen

Mikor érdemes almát fogyasztani?

Az ókori egyiptomiak után a görögök és a rómaiak az étkezést így jelezték: ab ovo usque ad mala, a tojástól az almáig. Tehát az étkezést almával fejezzük be.

Vajon miért?

Az alma fogyasztása különösen fontos és ajánlott a kismamáknak, állapotos nőknek és gyermekeknek. A nátha és egyéb megbetegedések esetén a gyógyszer - főhatáron kívül - szervezetre kifejtett megerőltető hatása és mellékhatásai miatt babáknak és kismamáknak lehetőleg kerülendő. Ezt legegyszerűbben megelőzéssel érhetjük el, melyben segítségünkre lehet az alma.

"Naponta egy alma az orvost távol tartja."

"Mielőtt ágyba bújsz, egy alma, s az orvos koldulni megy ma."

Számtalan hasonló régi mondás igazolja, hogy a távoli múltban az almát is a gyógynövények közé sorolták. Egészen különleges tisztelet övezte, mint a gyógyászat egyik hajtóerejét. Az a hatalmas gyógyító erő, amit ennek a csodálatos gyümölcsnek tulajdonítottak az ősi gyógynövényekkel foglalkozó emberek, kiemelte a gyümölcsök sorából.
Az ősi egyiptomiak, görögök és rómaiak tisztelték és szerették az almát, több tucatnyi változatát nemesítették ki. India ajurvédikus orvosai voltak az elsők, akik hasmenés gyógyítására írták fel betegeiknek. Kínai orvosok századokon keresztül használták a fa kérgét cukorbetegség gyógyítására. A német rendfőnöknő és herbalista, bingeni Hildegard is nyers almát ajánlott az egészséges embereknek, és főtt almát minden betegségre első kezelésként. A sápkóros kislányokat egynémely vidéken olyan almával etették, amelybe napokon át vasszögek voltak beszurkálva. Sok helyen találkozunk az almával a mitológiában is. Az alma a megtermékenyülés, érzéki szerelem s az eredendő bűnnek szimbóluma volt. Az almafát mindenki ismeri, és gyümölcslevének értékessége és kellemes íze miatt nálunk mindenütt termesztik. A gyökér kérge florizin keserű glikozidát tartalmaz, mely a malária parazitákat elpusztítja, ezért a kinin pótszere volt.

A modern tudomány felfedezte, hogy az almának rendkívüli gyógyító értéke van, hála a gyümölcs húsának, ami gazdag pektinben (az érés során feloldódó rostok anyaga). A nyers, finoman reszelt alma a különböző eredetű hasmenéseknek, a vérhasnak és a paratifusznak gyakorlatban bevált gyógyszerre.

Nyersen fogyasztva segíti az emésztést, vitamin-, foszfor- és almasav-tartalmánál fogva az agyra jótékonyan hat, a vese és a máj működését is szabályozza. A tapasztalat azt igazolja, hogy ott, ahol sok almát fogyasztanak, köszvényes beteg nemigen fordul elő. Az almalé frissen üdítő és kiválasztást fokozó ital, láz, gyulladás, rekedtség, álmatlanság, köszvény és emésztés körüli zavar esetén is ajánlott. Megjegyezzük, hogy főleg kismamáknak és kicsiny gyermekeknek almalé fogyasztása mellett kerülni kell a pácolt, az erősen fűszerezett ételeket és a füstölt húsokat.

Tanulmányok igazolják, miszerint a pektin segít enyhíteni a hasmenést. A bélben ugyanis olyan baktériumok működnek, amelyek az almapektint a hurutos bélnyálkahártyák felületét védő réteggé alakítják. Továbbá a pektin salakképző anyagokat juttat a székletbe, amivel egyaránt segít a hasmenés és a székrekedés enyhítésében. Székrekedés esetében az orvosok rostokban gazdag étrendet javasolnak, mivel így salakképző anyagok kerülnek a bélsárba. A salakképző anyag serkenti az összehúzódást és ezzel enyhíti a székrekedést.

A pektin csökkentheti a vér koleszterinszintjét is, ami a szívbetegségek és a szívrohamok fő rizikófaktora. A pektin jelenlétében az elfogyasztott koleszterin mindaddig a bélcsatornában marad, amíg ki nem ürül. Egy alma elfogyasztása főétkezés vagy tejtermék elfogyasztása után, egyfajta védettséget nyújt a koleszterin ellen. A piktin megköti a vastagbélben a rákkeltő anyagokat, ezért gátolhatja a bélrák kialakulását. Az alma piktinanyaga segít a szervezetből kiüríteni az ólmot, a higanyt és más mérgező nehézfémeket. A városban élő kismamáknak és gyermekeknek ezért ajánlott napi egy alma elfogyasztása.

Az alma energetikája:

 

Properties:

Sweet and slightly sour in flavor, cool in nature, it is related to the channels of the spleen, stomach and lung.

 

Functions:

Promotes the production of yin (body fluid) and quenches thirst, moisturizes the lungs, relieves restlessness, removes summer-heat, promotes functional activity of the spleen and the stomach, dispels the effects of alcohol, stops diarrhea.

 

Applications:

1. To quench thirst and feelings of bothersome heat; overeat:

Eat a fresh apple.

2. For deficiency of spleen yin, indigestion, diarrhaea:

Drink a cup of apple juice.

3. For constipation:

Eat several fresh apples.

 

Dosage and Administration:

The apple is eaten fresh, pounded to get its juice or cooked in a variety of ways or dried for later use. It is frequently used as a pastry filling, the apple pie being perhaps the archetypal American dessert. Especially in Europe, fried apples characteristically accompany certain dishes of sausage or pork.

When getting apples ready to serve, scrub them with a food-grade cleanser to remove any wax and residue from the peel. Because apples oxidize and turn brown when they are cut, they should be prepared just before serving. To minimize oxidation when using apples in dishes like salads, dip them in a bowl containing one part lemon juice and three parts water. Cooking apples stops the oxidation process.

Most apples hold their shapes and flavors and can be used in baking. With a little lemon juice to protect them from discoloration, apples add a crunchy texture to fruit salads.

Apple butter and applesauce are simple and delicious ways to use overripe apples. Simply cut apples into cubes and simmer on the stovetop with a little water and cinnamon. For variety, add raisins, rhubarb, or pears. Apples are a natural way to sweeten cooked cereals, such as oatmeal, and they make wonderful desserts when baked in pies, cakes, muffins, and cobblers. Dried apple slices keep well and make a fine snack.

The fruit of some cultivars is rich in pectin and can be used in helping other fruits to set when making jam, etc.

Although we are drawn to apples by their appearance, it's a good idea to shop by touch instead. Avoid wrinkled, bruised, or soft apples. Apples do best stored in the refrigerator, preferably away from strong-smelling foods. Unbruised apples, properly handled and stored, can keep for up to three months. Outside the refrigerator, apples ripen ten times faster. Cooked, pureed apples can be frozen for longer storage.

An edible oil can be obtained from the seed. It would only really be viable to use these seeds as an oil source if the fruit was being used for some purpose such as making cider and then the seeds could be extracted from the remaining pulp.

 

Cautions on Use:

All members of this genus contain the toxin hydrogen cyanide in their seeds and possibly also in their leaves, but not in their fruits. Hydrogen cyanide is the substance that gives almonds their characteristic taste but it should only be consumed in very small quantities. Apple seeds do not normally contain very high quantities of hydrogen cyanide but, even so, should not be consumed in very large quantities. In small quantities, hydrogen cyanide has been shown to stimulate respiration and improve digestion, it is also claimed to be of benefit in the treatment of cancer. In excess, however, it can cause respiratory failure and even death.

 

Gugli fordítás:

Tulajdonságok:
Édes és enyhén savanyú ízű, hűvös jellegű, ez kapcsolódik a csatornákat a lép, a gyomor és a tüdő.
 
Funkciók:
Elősegíti a termelés yin (testfolyadék) és lecsillapítja a szomjúság, hidratálja a tüdő, enyhíti a nyugtalanságot, eltávolítja a nyári hőség, elősegíti a funkcionális aktivitása a lép és a gyomor, eloszlatja az alkohol hatásait, leáll hasmenés.
 
Alkalmazások:
1. Ahhoz, hogy oltja szomjúságot és érzéseit zavaró hő sokat eszik:

Egyél egy friss alma.

2. A hiány lép yin, emésztési zavar, diarrhaea:

Igyál egy pohár almalé.

3. A székrekedés:

Egyél több friss alma.
 
Adagolás és alkalmazás:
Az alma nem fogyasztják frissen, verte, hogy a gyümölcslé vagy főzve sokféleképpen vagy szárítva későbbi használatra. Ezt gyakran használják, mint a tészta töltelék, a almás pite, hogy talán az ősi amerikai desszert. Különösen Európában, sült almával jellemzően kísérő bizonyos ételek kolbász vagy a sertéshús.

Ha kapok alma kész szolgálni, dörzsölje őket egy élelmiszer-ipari tisztító távolítsa el a viaszt, és a maradékot a héj. Mivel az alma oxidálódik és megbarnul, amikor vágni, akkor kell készíteni, csak tálalás előtt. Minimalizálása érdekében oxidációs használata alma ételeket, mint a saláták, mártsa őket egy tálba, amely egy rész citromlevet és 3 rész víz. Főzés alma leállítja az oxidációs folyamat.

A legtöbb alma megtartják formák és ízeket és fel lehet használni a sütés. Egy kis citromlével, hogy megvédje őket az elszíneződés, almát adjunk hozzá egy ropogós textúra gyümölcssaláták.

Apple vaj és almaszósz egyszerű és ízletes módja, hogy használja túlérett almára. Egyszerűen vágott alma kockákra és főzzük a stovetop egy kis vízzel és a fahéjat. A fajta, add mazsola, rebarbara, vagy körte. Alma egy természetes módja annak, hogy édesítésére főtt gabonafélék, mint például a zabpehely, és hogy csodálatos desszertek, amikor sült piték, sütemények, muffinok, és cobblers. Szárított almaszeleteket folyamatosan jól, és egy finom snack.

A gyümölcs egyes fajták gazdag pektin és fel lehet használni, hogy segítsen más gyümölcs beállítani készítésekor lekvár, stb

Bár állítják, hogy az alma a megjelenésük, ez egy jó ötlet, hogy vásárolni érintéssel helyett. Kerülje a gyűrött, sérült, vagy puha alma. Alma nem a legjobb hűtőszekrényben tárolni, lehetőleg távol erős illatú élelmiszerek. Ép alma, megfelelően kezelni és tárolni, tudja tartani akár három hónap. Kívül a hűtőszekrény, alma érik tízszer gyorsabb. Főtt, pépesített alma lehet fagyasztani hosszabb tárolásra.

Ehető olajat lehet beszerezni a mag. Ez csak valóban életképes használni ezeket a magokat kapunk forrást, ha a gyümölcsöt használják valamilyen célból, mint például, hogy az almabor, majd a magokat lehet kivonni a maradék pépet.
 
Figyelmeztetések Használat:
Minden tagjának nemzetség tartalmazza a toxin hidrogéncianid a saját vetőmagok és esetleg a saját levelek, de nem a saját gyümölcsök. Hidrogén-cianid az anyag, amit ad mandula jellegzetes íze, de csak fogyasztják nagyon kis mennyiségben. Apple magok általában nem tartalmaznak nagy mennyiségű hidrogén-cianid, de még így is, nem kell fogyasztott nagy mennyiségben. Kis mennyiségekben, hidrogén-cianid is kimutatták, hogy fokozzák a légzést, és javítja az emésztést, azt is állítják, hogy hasznosak a rák kezelésében. A felesleges, de akár halált is okozhat légzési elégtelenséget, és akár halált is okozhat.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu