Szeretettel köszöntelek a Hagyományos Kínai Orvoslás-egészség- www.wudangshanhu.5mp.eu közösségi
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Hagyományos Kínai Orvoslás-egészség- www.wudangshanhu.5mp.eu vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Hagyományos Kínai Orvoslás-egészség- www.wudangshanhu.5mp.eu közösségi
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Hagyományos Kínai Orvoslás-egészség- www.wudangshanhu.5mp.eu vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Hagyományos Kínai Orvoslás-egészség- www.wudangshanhu.5mp.eu közösségi
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Hagyományos Kínai Orvoslás-egészség- www.wudangshanhu.5mp.eu vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Hagyományos Kínai Orvoslás-egészség- www.wudangshanhu.5mp.eu közösségi
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Hagyományos Kínai Orvoslás-egészség- www.wudangshanhu.5mp.eu vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Nem mellesleg az olívaolajjal készített ételeket fogyasztók a szív- és érrendszeri betegségek ellen is védettnek érezhetik magukat: az olívaolajban nagyon sok antioxidáns, E-vitamin van, ennek köszönhetően a más zsírfélék és olajak helyett olívát használók 65 százalékkal kisebb eséllyel kapnak szívinfarktust.
Mások a halra esküsznek, az amerikai Tufts Egyetem kutatói szerint ha hetente háromszor fogyasztunk halat, hatékonyan csökkenthetjük az elbutulás kockázatát. A finom folyami és tengeri herkentyűk ugyanis rendkívül sok dokoza-hexaénsavat (DHA) tartalmaznak, a felmérés orvosai pedig megállapították, hogy akinek a szervezetében sok DHA van, az 47 százalékkal kisebb eséllyel butul el öregkorára, és 39 százalékkal kisebb a kockázata az Alzheimer-kórnak.
Egy dél-floridai széleskörű felmérés szerint azonban a zöld tea a megelőzés kulcsa. A vezető kutató, Dr. Jun Tan szerint ez annak köszönhető, hogy a teában lévő EGCG nevű anyag felére csökkenti az Alzheimer-kórra jellemző agyi lerakódásokat, plakkokat. Az orvosok szerint a legjobb megoldás az lenne, ha az idősek sok zöld teát fogyasztanának, emellett az EGCG-t táplálékkiegészítőként is szednék, tabletta formájában, a finom ital ugyanis nem tartalmaz annyit belőle, amennyi a napi szükséglet.
A szervezet kolinhiánya is vezethet öregkori elbutuláshoz, bár néhány évvel ezelőtt a tudósok még nem tartották fontos tápanyagnak, ma már egyetértenek abban, hogy mindenképpen szükségünk van rá a szellemi képességek hanyatlásának lassításához. Bizonyos mennyiségű kolint a szervezetünk is előállít, ám ehhez olyan anyagok szükségesek, mint a metionin és szerin fehérjeanyagok. Ezeket a hús, a tojás és a sajt tartalmazza.
Jó, ha elég folsav és B12-vitamin is jut a szervezetünkbe, ezért érdemes gyakran fogyasztani májat, halat, tejtermékeket, zöldfőzelékeket. Ha a táplálékunkkal szeretnénk nagyobb kolinmennyiséghez jutni, akkor együnk májat, búzacsírát, használjunk tojássárgáját, sörélesztőt!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!