[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
Si Ho üzente 14 éve
Évi, a gingko, bár semleges természetű, a Yang energiát támogatja, erősíti a Jinget és a Vér és Qi keringését serkenti. Tehát, ha a Yang túl erős és az agy a Szárazság, vagy a Belső Szél miatt nem működik jól, vagy a Szellem a túlhajszoltságtól (Hiányos Yin) zavart, akkor a gingko nem segít, sőt ront a dolgon. A gingko kifejezetten Hiányos Yang Jing esetén, vagy Pangó Qi és/vagy Vér, esetleg Külső Hideg támadáskor tesz nagyon jót.
Általában azt lehet mondani, hogy a serkentő szerek nem felelnek meg, ha Hiányos a Yin, mert még jobban összezavarják a Yin-Yang egyensúlyt, túlzottan Yang irányban tolva el a szervezet energiáit.
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
Mátis Éva üzente 14 éve
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
Mátis Éva üzente 14 éve
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
Si Ho üzente 14 éve
Kedves Éva a wasabi nem mustár, hanem inkább a tormafélékhez tartozó növény. Elősegíti az emésztést és megelőzi az ételmérgezést. Gyengébb a gyógyhatása a mustárnál, ám kitűnő választás a nyers hal mellé!
Si Ho üzente 14 éve
Az ecet is méregtelenítő szerepet játszik az ilyen étkezéseknél. Az ecet is meleg természetű. Serkenti a Qi és Vér keringését, megállítja a vérzéseket, tisztítja a Mérgeket, megöli, eltávolítja a parazitákat a belekből. Stimulálja az étvágyat, illata frissíti a Szellemet.
Mátis Éva üzente 14 éve
Köszi szépen!
Mivel mustármagról beszélt a cikk, azt hittem , hogy magáról a
magról van szó. Többféle mustárt fogyasztunk mi is, salátaöntetekhez
és húsokhoz is. Valóban nem tudtam az áldásos hatásairól. Nagyon szeretjük a zöld szinű, japán Wasabi mustárt, amit a szójaszószba keverünk,és ebbe mártogatjuk a szusit. Nagyon csipős, de finom.
Saláta levekhez pedig mézes mustárt használunk, igy nem kell bele
cukrot tenni. Való igaz, hogy a mértéktartás a legfontosabb!!!
Si Ho üzente 14 éve
A mustárt általában a húsételekhez szokás fogyasztani, mustár mártás, ill. mustár mag formájában. Főleg ha "műhúst" eszünk, amit azért érdemes ritkán tenni, jól jöhet egy kis mustár.
A mustár segít megtisztítani a szervezetünket a lerakódó Nyálkáktól. Nyitja a Tüdőt, tehát Hideg és Nyálka támadás esetén, csakúgy, mint a torma, jó szolgálatot tehet.
A mustár megvéd a tej és tejtermékek által okozott elnyálkásodástól és Nedvesedéstől is. Érdemes tehát ezen termékekkel és után fogyasztani.
Külsőleg a mustár serkenti a vérkeringést. A bőr kivörösödik a mustármag péptől. Jó szolgálatot tehet a Hideg-Nedves ízületi és izomfájdalmak esetén. Nem szabad sokáig a bőrön hagyni, csak addig, míg bőrpír nem keletkezik.
Nem fontos ezeket a fűszereket együtt fogyasztani, ugyanis esetleg túlmelegítheti az embert. Ennek tünetei az alvászavar, kivörösödött szem, fülzúgás, ingerlékenység, idegesség, gyors pulzus, ízületi és izomfájdalmak, fáradtság, izgatottság, éjszakai izzadás stb.
Ez az állapot kerülendő, mert gyors öregedést és egyéb egészségügyi problémákat okozhat.
Minden erény előszobája a MÉRTÉK...
Remélem tudtam segíteni.
Mátis Éva üzente 14 éve
Szia SiHing Hou!
Köszönet a cikkeidért!
A mustármag kivételével mind a négy másik fűszerrel izesitem az
ételeinket. Szinte semmit nem tudok a mustármagról (csak a bibliai
tanitást) Megmondanád nekünk, hogy az ajánlott napi egy teáskanál
mustármagot mihez és hogy fogyasszuk?
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve